Fermierii care solicita sprijinul financiar acordat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru cresterea animalelor trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, printre care sa dovedeasca ca nu au datorii la bugetul de stat si la bugetul local.

Astefel, cererea depusa de fermier trebuie sa fie insotita de dovada ca solicitantul nu are datorii la bugetul de stat si la bugetul local. De asemenea, toate animalele trebuie sa fie inscrise in registrul exploatatiilor, potrivit NewsIn. In acest an, MADR ofera sprijin financiar pentru crescatorii de bovine, ovine si caprine. Pentru bovine banii se dau daca in exploatatie sunt crescute cel putin trei animale, cu varsta de cel putin sase luni.

Directorul in MADR, Viorel Borsan, a declarat, recent, pentru NewsIn, ca sprijinul financiar destinat crescatorilor de bovine se va acorda incepand cu data de 1 august. Potrivit acestuia, pentru ovine si caprine, banii se dau incepand cu 1 septembrie, daca exploatatia este inregistrata si daca solicitantul detine peste 25 de capre, respectiv peste 50 de oi. De asemenea, banii se dau doar daca animalele sunt identificate", a mentionat Borsan.

MADR a alocat pentru crescatorii de animale 120 de milioane de lei, reprezentand plati nationale directe complementare si de 300 de milioane de lei pentru ameliorarea efectivelor de animale, in 2007.

"Valoarea sprijinului financiar pe cap de animal urmeaza sa se stabileasca prin Hotarare de Guvern, cel mai probabil in luna iunie", a precizat Viorel Borsan.

Sprijinul financiar se acorda producatorilor agricoli care detin, cresc si exploateaza animale de productie, inregistrate in sistemul national si care depun cereri pana la 31 mai 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Monitorul Preţurilor: Compari preţurile produselor de protecție sanitară
Setari Cookie-uri