Contribuabilii care obtin venituri din alte surse, in afara de salarii, precum profesii libere, chirii, comert, tranzactii bursiere, atat in tara, cat si in strainatate trebuie sa depuna declaratii de venit, pana pe 15 mai, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Persoane fizice cu domiciliul in Romania trebuie sa-si declare veniturile obtinute in 2006, atat in Romania, cat si in strainatate, prin completarea si depunerea Declaratiei speciale privind veniturile realizate, formularul 200 si a Declaratiei privind veniturile din strainatate, formularul 201, la administratia financiara in a careia raza au domiciliu.

Formularul 200 trebuie depus de catre persoanele care au obtinut, pe parcursul anului trecut, in Romania, venituri comerciale, din profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole si cattiguri din transferul titlurilor de valoare.

Formularul 201 trebuie depus de catre persoanele care au obtinut, in 2006, din strainatate venituri comerciale, din profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, dar si din pensii, salarii platite de un angajator sau in numele unui angajator rezident in Romania, dobanzi, dividende, premii si jocuri de noroc, castiguri din transferul titlurilor de valoare, precum si alte venituri.

Persoanele care obtin venituri exclusiv din salarii nu sunt obligate sa depuna declaratii de venit, ca urmare a impozitarii unice cu 16%. Numarul celor asteptati sa depuna declaratii, in acest an, este de circa 700 mii de persoane.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
ANAF, despre operatiunea Iceberg: Analizam 487 de contribuabili