Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmă că economia României va intra într-o "criză economică severă", singura soluţie fiind luarea unor măsuri menite să garanteze "revenirea puternică" a economiei din partea a doua a anului 2023.

"Economia României va avea o creştere economică aproape de zero anul acesta. Bugetul este construit pe o creştere economică de 4,6%. Cu o probabilitate destul de mare, vom intra într-o criză economică severă. Această prăbuşire a economiei nu mai poate fi evitată acum. Este prea târziu", a scris Cîţu pe Facebook.

Acesta consideră că "acum se pot lua măsuri care să garanteze revenirea puternică a economiei din partea a doua a anului 2023", fără aceste măsuri, criza economică putând să se întindă până în 2025-2026.

Între măsurile propuse, Cîţu aminteşte menţinerea puterii de cumpărare a tuturor românilor prin reducerea contribuţiilor cu 5 puncte procentuale, impact bugetar mai mic cu aproximativ 6 miliarde lei decât pachetul de măsuri sociale prezentat; accelerarea reformelor: pensii, salarii în sectorul bugetar şi administraţie; implementarea tuturor jaloanelor din PNRR, oricât de grele par; investiţii de 7% din PIB de la buget - execuţie la final de an.

De asemenea, Cîţu propune rambursarea TVA - până acum, sumele rambursate sunt mai mici cu 2 miliarde de lei în comparaţie cu anul trecut.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri