Finantele vor lansa, in luna mai, titluri de stat in valoare totala de 1,4 miliarde lei, insemnand doua emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, de 600 milioane lei, si alte doua emisiuni de obligatiuni de tip benchmark cu scadenta la 3, respectiv 5 ani, de 800 milioane lei.

Potrivit unui ordin al ministrului economiei si finantelor, cele doua emisiuni de certificate de trezorerie cu scadenta la un an vor fi licitate pe 9 mai si pe 23 mai, fiind in valoare de 500 milioane lei si respectiv 100 milioane lei.

Prima emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, din luna mai, va avea scadenta la cinci ani si va fi in valoare de 700 milioane, in timp ce a doua emisiune va avea scadenta la trei ani si va fi in suma de 100 milioane lei. Datele de licitatie pentru obligatiunile de tip benchmark vor fi pe 3 mai si, respectiv, 17 mai 2007.

Valoarea nominala a unui certificat de trezorerie si a unei obligatiuni de tip benchmark este de 10 mii lei.

Ministerul Finantelor a anuntat ca, in al doilea trimestru din 2007, va lansa sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark si sase emisiuni de certificate de trezorerie in valoare totala de cinci miliarde lei.

Conform calendarului de emisiuni de titluri de stat pentru anul in curs, valoarea totala a imprumuturilor va fi de 12 miliarde lei. Finantele mai intentioneaza sa emita, in acest an, euroobligatiuni in valoare de 500 milioane euro.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
De cine trebuie aparat cursul de schimb?