Autorizarea operatorilor economici din sectorul 6 se va face de acum înainte o dată la patru ani, potrivit unui comunicat al Primăriei conduse de Ciprian Ciucu.

Consilierii locali au votat pe 18 aprilie,” Regulamentul privind desfăşurarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă pe raza Sectorului 6”, prin care se simplifică modul de lucru cu operatorii economici. Documentul prevede că aceștia nu mai sunt obligați să se autorizeze anual, ca până acum, ci o dată la patru ani.

Doar actele care expiră, spre exemplu, contract de salubrizare, reînnoirea actului de la mediu ori avizul de la RAR, vor fi avizate între timp, iar operatorii vor notifica autoritățile locale.

Citește și: Bucureștenii din Sectorul 6 au un nou parc. Ciucu: Aici era o șerpărie

Agenții comerciali vor trebui totuși să obțină viza anuală, care este condiționată de plata unei taxe, conform suprafeței pe care o dețin. Astfel, pentru anul 2022 taxa este de 3.386 de lei, sub 500 mp, și de 4.518 lei, dacă sunt depășiți 500 mp ocupați. De asemenea, operatorii economici trebuie să transmită online o cerere pe propria răspundere cum că documentele depuse anterior nu au suferit modificări - sau, dacă au suferit modificări, să notifice Primăria.

Potrivit comunicatului, Primăria Sectorului 6 este prima autoritate publică din România care a luat o asemenea decizie, pentru a elimina birocrația.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri