Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in primul trimestru cu 4,3% fata de aceeasi perioada din 2006, datorita unei cresteri a vanzarilor de produse alimentare si nealimentare, anunta un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, fara autovehicule si motociclete, a crescut cu 24,8% in luna martie fata de luna precedenta si cu 14,1% fata de aceeasi luna din 2006, a anuntat Statistica.Cresterea comertului cu amanuntul in luna martie fata de februarie a fost alimentata mai ales de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun, care au crescut cu 33,5% fata de luna precendenta.

“Volumul cifrei de afaceri la produsele nealimentare a inregistrat o crestere de 17,4% in luna martie 2007 comparativ cu luna februarie 2007”, se spune in comunicatul INS. Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a urcat in martie cu 14,1% fata de luna similara din 2006, datorita unui avans al vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+13,9%), cat si al vanzilor de produse nealimentare (+14,3%).

Crestere cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul in primul trimestru cu 4,3%, a provenit atat de la vanzarea preponderenta de produse nealimentare (+6,5%), cat si de la vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,1%).

In luna martie, la capitolul comertului cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, cifra de afaceri a inregistrat o crestere de 49,3%, fata de luna similara din 2006. Aceasta crestere a fost motivata prin avansurile la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (+ 65,8%) cat si de la comertul cu autovehicule (+ 41,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a inregistrat o crestere cu 56,2% in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada din 2006. Avansul trimestrial a provenit de la cresterile inregistrate pentru comertul cu amanuntul al carburantilor (+68,5%), urmat de comertul cu autovehicule (+ 50,6%).

“In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, in luna martie 2007 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 13,9%, tendinta data in special de activitatea agentiilor de voiaj (+30,4%)”, se mai spune in comunicatul Statisticii. Volumul cifrei de afaceri la capitolul servicii de piata pentru populatie a crescut cu 3,1% in primul trimestru al acestui an fata de perioada similara din 2006. Fata de aceeasi luna din 2007, activitatea de servicii de piata pentru populatie a crescut in cifra de afaceri cu 8,6%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri