Volumul total al cifrei de afaceri din industrie, atat de pe piata interna cat si de pe cea externa, a crescut in a treia luna a acestui an cu 23,6% fata de martie 2006, sustinut de avansul inregistrat de industria prelucratoare si extractiva, a informat Institutul Natuional de Statistica (INS).

Raportata la luna anterioara, cifra de afaceri din industrie a crescut in martie cu 13,1%.

Industria prelucratoare a avansat in martie cu 28,8% fata de aceeasi luna a anului trecut, iar industria extractiva a avut o crestere de 9,3%. in schimb, industria energiei electrice si termice, gaze si apa a inregistrat o scadere cu 2% in martie fata de martie 2006, potrivit INS.

Citeste si:

Pe marile grupe industriale, cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in a treia luna a acestui an in industria bunurilor de capital (51,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (37,8%) si industria bunurilor intermediare (28,6%). Industria energetica a inregistrat in martie o scadere cu 4,3% fata de martie 2006.

In primul trimestru al acestui an, volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 22,3% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, arata datele publicate luni de INS. I ndustria prelucratoare a avansat in primele trei luni ale anului cu 29,3% fata de primul trimestru din 2006, industria extractiva cu 1,9%, in timp ce industria energiei electrice si termice, gaze si apa a inregistrat o scadere cu 6,9%.

Pe marile grupe industriale, cele mai importante cresteri s-au inregistrat in primul trimestru fata de acelasi interval din 2006 in industria bunurilor de folosinta indelungata (42,9%), industria bunurilor de capital (38,7%) si in industria bunurilor intermediare (34,3%). Industria energetica a inregistrat in primul trimestru o scadere cu 10,7%, potrivit INS.