Privatizarea complexelor energetice de la Turceni, Rovinari si Craiova se va realiza dupa elaborarea de catre Ministerul Economiei a strategiei energetice, este concluzia intalnirii intre seful AVAS si reprezentantii sindicatelor si ai blocurilor sindicale BNS si Cartel Alfa
Conform unui comunicat al AVAS citat de NewsIn, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, s-a intalnit luni, la sediul AVAS cu reprezentanti ai Confederatiei Nationale Sindicale Cartel – ALFA, ai Blocului National Sindical – BNS , precum si ai sindicatelor din Complexele energetice Turceni, Rovinari si Craiova.

"Datorita importantei strategice pe care Autoritatea considera ca o au pentru economia romaneasca cele trei complexe energetice Turceni, Rovinari si Craiova, atat programele de restructurare si reorganizare a complexelor energetice, ca si strategia de privatizare ce va fi elaborata, vor fi discutate de AVAS cu partenerii sociali", se arata in comunicatul AVAS.

In acelasi timp, AVAS a reafirmat deschiderea instituita in practica cu partenerii sociali de a da curs oricarei solicitari venite din partea sindicatelor si de a lua in discutie toate propunerile acestora legate de administrarea si privatizarea in bune conditii a complexelor energetice.

OPSPI a fost comasat cu AVAS, printr-o ordonanta de urgenta, in decembrie 2006, la insistentele PNL si ale premierului Tariceanu, in ciuda opozitiei ministrului Justitiei Monica Macovei si a democratilor. Ordonanta privind transferul OPSPI a fost propusa de premier, imediat dupa ce conservatorii s-au retras de la guvernare, iar postul detinut pana atunci de catre Codrut seres, din partea PC, ar fi trebuit sa revina PD.

Masura a generat o disputa intre aliatii de la acea vreme si s-a finalizat prin renuntarea PD la postul de la MEC si nesemnarea ordonantei de catre ministrul Justitiei. Astfel, ordonanta controversata a fost publicata in Monitorul Oficial, iar OPSPI a ajuns la AVAS, condus de catre liberalul Teodor Atanasiu.

Ordonanta a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, dar cele 41 de companii ale OPSPI nu au trecut, in totalitate, in subordinea AVAS. La jumatatea lunii martie, AVAS era inscris ca actionar doar la noua dintre cele 41 de companii.

Pe de alta parte, societatile prinse in programul de iarna din domeniul energetic raman, potrivit actului normativ, in administrarea Ministerului Economiei pana la 31 martie, data la care se incheie acest program. Ulterior, societatile vor trece la AVAS, in termen de 30 de zile. Din programul de iarna fac parte cele trei complexele energetice Turceni, Rovinari si Craiova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri