Fuziunea dintre aeroporturile Henri Coanda - Otopeni si Aurel Vlaicu - Baneasa se va finaliza la 12 mai, iar directorul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, rezultata in urma fuziunii, va fi Gabriel tara, in prezent director al Aeroportului Otopeni, informeaza NewsIn. Anuntul a fost facut ieri de catre secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Alexandros Galiatatos.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti se va afla sub autoritatea Ministerului Transporturilor, care va detine 80% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea va controla 20% din titluri.

In urma fuziunii, vor fi elaborate proiecte comune de dezvoltare a infrastructurii, precum si o politica de marketing si manageriala unitara. Totodata, fuziunea va duce la eliminarea unei eventuale competitii intre cele doua aeroporturi. in plus, procesul de unificare a aerogarilor va reprezenta un avantaj in privinta perspectivei privatizarii, prin constituirea unui pachet de actiuni care va fi listat la bursa.

Citeste si:

Proiectul de fuziune prevede si reducerea personalului necesar pentru activitatile administrative si redistribuirea personalului pentru activitatile cu deficit de personal.

In prezent, pentru dezvoltarea celor doua aeroporturi, exista proiecte in valoare totala de 38 milioane de euro, care vor fi finalizate in 2007 si 2008 si care vizeaza sistemul de securitate, telecomunicatiile si instalatii pentru producerea de energie electrica si termica.