Metroul va fi transferat in subordinea Primariei Bucuresti in mai multe etape, urmand ca in perioada urmatoare sa fie facute investitii pentru tronsoanele 1 Mai-Laromet si Univeristate-Drumul Taberei, a declarat, citat de NewsIn, ministrul transporturilor, Ludovic Orban. "Voi discuta cu reprezentantii Primariei, cel mai probabil dupa referendum, pentru a stabili calendarul lucrarilor", a explicat Orban.

Acesta a precizat ca are in vedere transferarea Metrorex-ului in subrodinea Primariei Capitalei, proces ce se va face in mai multe etape. De asemenea, ministrul a anuntat ca se vor continua investitiile pentru constructia tronsoanelor 1 Mai-Laromet si Universitate-Drumul Taberei.

La inceputul lunii aprilie, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, declara ca Primaria Municipiului Bucuresti intentioneaza sa preia Metrorex de la Ministerul Transporturilor pana in luna septembrie si sa-l transforme in principalul mijloc de transport din Capitala.

Citeste si:

Primarul general a spus ca pana la sfirsitul anului spera sa organizeze licitatia publica pentru linia de metrou Drumul Taberei - Colentina, urmand ca la inceputul lui 2008 sa fie licitat si traseul Piata Victoriei - Otopeni. Studiile de fezabilitate pentru cele doua linii de metrou au fost deja intocmite, sustin reprezentantii municipali.

De asemenea, Primaria Capitalei vrea ca spatiul dintre statiile de metrou sa fie micsorat de la aproximativ 1,5-1,8 kilometri cat este in prezent, la 600-700 de metri. "Dorim sa implementam programul de indesire a statiilor, iar in jurul acestora sa se dezvolte transportul public de suprafata, astfel incat RATB sa fie complementar metroului", a explicat Videanu.