Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) si bancile partenere au convenit garantarea pana la 100% a creditelor pentru proiectele Sapard, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala si Fondul european pentru pescuit.
In ceea ce priveste creditele pe termen scurt, mediu si lung, acordate beneficiarilor Fondului european agricol pentru dezvoltare rurala si Fondului european pentru pescuit, in scopul realizarii de investitii, procentul de garantare va fi, dupa caz, de 70%-100% din valoarea creditului, se arata intr-un comunicat al FNGCIMM. In cazul imprumuturilor pe termen scurt, acordate in scopul asigurarii surselor de finantare necesare realizarii productiei, procentul de garatare va fi de pana la 50% din valoarea creditului.

Beneficiarii eligibili sunt IMM-urile care se incadreaza in conditiile specifice Programului, precum societati comerciale, asociatii agricole, persoanele fizice autorizate si asociatii de fermieri, consilii locale si asociatii ale consiliilor locale pentru proiecte de infrastructura rurala, directiile sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor, persoane fizice si juridice private pentru proiecte din domeniul silviculturii, alti beneficiari eligibili ai Fondului european agricol pentru dezvoltare rurala si Fondului European pentru pescuit.

Fondul a fost infiintat in 2002 pentru sustinerea procesului de dezvoltare a sectorului IMM din Romania prin facilitarea accesului acestora la sursele de finantare oferite de bancile comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri