Persoanele in cautarea unui loc de munca au la dispozitie peste 21.500 de locuri de munca vacante, la nivel national, in perioada 10-17 mai, majoritatea fiind pentru absolventii de studii medii si profesionale, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Potrivit unui comunicat ANOFM, remis, vineri, agentiei NewsIn, cele mai multe locuri de munca vacante sunt pentru lucratori in industria textila (1.189), muncitori necalificati (758) si vanzatori (642), informeaza NewsIn. Totodata, in domeniul constructiilor sunt slujbe vacante pentru lacatusi mecanici (505), pentru zidari (431), pentru dulgheri (416) sau pentru tamplari universali (312). Alte ocupatii pentru care este nevoie de forta de munca sunt ospatar, bucatar, sofer de autocamion sau mecanic auto.

Pentru absolventii de facultate sunt disponibile peste o mie de slujbe, din care aproape jumatate sunt pentru ingineri. Cei mai solicitati sunt inginerii constructori (88 de locuri de munca), mecanici (70), in industria alimentara (25) si inginerii de autovehicule rutiere (18). Celelalte locuri de munca vacante pentru licentiati sunt pentru consilier economist in management (83), inspector de asigurari (53), consilier juridic (36), inspector de specialitate in administratia publica (33), consilier in administratia publica (30), consilier economist in economia generala (23), arhitect cladiri.

Citeste si:

Cele mai multe slujbe vacante sunt in judetele Hunedoara (1753), Constanta (1721) si Brasov (1445), iar oferta cea mai scazuta se inregistreaza in Vrancea (55), Galati (100) si Braila (132).

Persoanele interesate sa ocupe unul dintre aceste locuri de munca se pot adresa agentiilor judetene pentru ocupare sau pot accesa pagina de internet a ANOFM, unde oferta este structurata pe domenii si pe judete.