Cel mai mic salariu din Primaria Capitalei, de 461 de lei, este cel al unui angajat fara studii superioare (portar, pompier, telefonist, paznic sau curier), iar cel mai mare, de 6.245 de lei, cel al primarului general, potrivit Regulamentului de Organizare si Functionare (ROF) al Municipalitatii.

Potrivit Regulamentulului de Functionare si Organizare al Primariei Capitalei (ROF) adoptat, joi, de consilierii municipali, portarii, bufetierii, pompierii, paznicii, telefonistii si curierii sunt cei care au cel mai ic salariu din primarie, in timp ce primarul general, care are insa studii superioare, castiga de aproape 14 ori mai mult, informeaza NewsIn.

In top, dupa primarul general, se mai afla viceprimarii Capitalei, cu cate 5.212 de lei, directorii executivi de la directii, sefii de servicii, cat si o parte a consilierilor si a inspectorilor superiori, cu 2.933 de lei.

Citeste si:

Primaria Capitalei, are, in momentul de fata 1.619 angajati. Primarul general al Capitalei anunta, la inceputul anului, ca, prin adoptarea ROF si a organigramei de functionare, Primaria Capitalei va intra intr-un proces de restructurare, prin care se urmareste "eficientizarea serviciilor si crearea unei cat mai bune structuri de functionare".

in opinia lui Videanu, pentru ca "Primaria Municipiului Bucuresti sa ajunga la performanta" vor fi introduse atat criterul de performanta, cat si criterii de motivare pentru angajati. "Cel care tine pasul cu primaria ramane, cel care nu, e liber sa plece, cei care nu vor raspunde cerintelor nu vor ramane sa lucreze la aceasta institutie ", explica Videanu. Evaluarea personalului va fi facuta atat de companii specializate, dar si de directia de specialitate din cadrul Municipalitatii.

Modul in care este organizata administratia va fi, de asemenea, schimbat, iar cel care va numi noii directori sau secretarul general va fi Adriean Videanu, insa cel care va lua decizia finala este Consiliul General al Municipiului Bucuresti.