Aeroportul Internațional ,,Delta Dunării” din județul Tulcea, care se află pe ultimele locuri la capitolul flux de pasageri, va fi modernizat. Contractul de finanțare a fost deja semnat, potrivit unui anunț lansat de Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

„Aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispoziție pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilități pentru aeronave în conformitate cu standardele europene (...) Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanțarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat și din cel al Consiliului Județean Tulcea”, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Fondurile vor fi folosite, mai exact, pentru:

  • modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973);
  • construirea platformei dedicată activitaţilor de degivrare/antigivrare aeronave;

Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf).

Vor mai fi modernizate:

  1. Platforma de îmbarcare - debarcare APRON 1
  2. Calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziție izolată
  3. Suprafața nivelată a benzii caii de rulare
  4. Suprafața de deservire cu echipamente handling
  5. Drumurile de acces
  6. Parcarea auto

Contractul a fost semnat la începutul lunii august, iar lucrările ar trebuie să fie gata până în luna decembrie 2023.

Sursa foto: Facebook/ Alexandru Andrei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri