Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este în pericol în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, au fost respectate toate punctele de referinţă, a declarat, marţi, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, în cadrul audierilor din Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor, conform Agerpres.

"Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este în pericol în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Respectăm toate benchmark-urile, toate punctele de referinţă care sunt. În ceea ce priveşte contractarea, punctul de referinţă este sfârşitul anului 2023 astfel încât nu există niciun pericol ca acest punct de referinţă să nu fie îndeplinit. Pe de altă parte, precum ştiţi foarte bine, deja mare parte a Planului Naţional de Redresare, a proiectelor cuprinse în acesta, au fost începute, au fost finalizate studiile de fezabilitate, au fost aprobate, au fost demarate procedurile de achiziţie publică, în acest an vorbesc, iar pe unele dintre ele deja avem contracte semnate sau constructori desemnaţi", a spus Cristian Pistol.

El a declarat că absorbţia estimată pentru anul 2022 este de 8,8 miliarde de lei faţă de suma primită în buget, de 6,3 miliarde de lei.

Potrivit directorului general al CNAIR, în perioada septembrie 2021 - septembrie 2022, au fost semnate 45 de contracte însumând 16,7 miliarde de lei, fără TVA, reprezentând 143,5 km de autostradă şi drumuri expres. El a precizat că 67 de km de autostradă şi de drum expres au fost daţi în circulaţie.

De asemenea, în perioada menţionată au fost semnate 4 contracte pe Autostrada A7. Alte două tronsoane au câştigători desemnaţi, iar pentru încă un lot urmează să fie desemnat definitiv câştigătorul.

Pentru 6 contracte pe A7 se vor deschide ofertele săptămâna aceasta, respectiv miercuri şi joi, astfel încât vor exista oferte până miercuri pe tot ce a fost de contractat pe PNRR pe A7, până la Paşcani.

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri