Austriecii considera ca Romania este un loc propice pentru investitii, fiecare al saselea euro investit in tara noastra provenind din Austria, iar primarul general al Capitalei le-a prezentat afaceristilor vienezi proiectele de infrastructura de peste 1,8 miliarde de euro
Prezent la conferinta "Oportunitati de investitii", primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a explicat ca primaria a investit peste 1,8 miliarde de euro in proiecte care "in urma cu cativa ani erau considerate megalomanice", dar care vor conduce la o dezvoltare rapida si durabila a orasului.

Potrivit primarului, principala preocupare pe care primaria o are in acest moment este infrastructura, "lucru care ne da mari probleme si batai de cap". Edilul Capitalei considera ca dificultatile provin de la faptul ca lucrarile de infrastructura creeaza un disconfort cetatenilor, dar trebuie sa mearga mai departe. "Nu exista alta solutie decat sa lucram cu cetatenii in interiorul orasului", a spus Videanu citat de NewsIn.

Primarul general a precizat ca Bucurestiul este unul dintre orasele care a inceput sa se reconstruiasca integral, iar daca in momentul de fata are peste doua milioane de locuitori, in urmatorii sapte-zece ani capitala Romaniei are premisa de a-si dubla populatia, de aceea este nevoie de investitii, pentru a le crea oamenilor un mediu favorabil. "Vrem sa devenim un oras in care calitatea vietuirii sa fie la nivelul celorlalte capitale europene", a spus Videanu.

In opinia lui Videanu, acest lucru poate fi realizat printr-un parteneriat intre municipaliltate si sectorul privat, in care municipalitatea sa investeasca in infrastructura iar sectorul privat sa identifice oportunitatile de investitii. "Aceasta este sansa dezvoltarii rapide si durabile a oratului nostru", a spus Videanu.

Primarul general a solicitat oamenilor de afaceri din Austria sa vina sa investeasca in Bucuresti, deoarece "Bucurestiul isi propune sa se dezvolte, fiind orasul care va polariza cea mai importanta zona metropolitana din Romania".

Peste jumatate din investitiile straine existente in Romania sunt localizate in Bucuresti "iar orasul va devani cel mai important atractor de forta de munca, de aceea toate proiectele din momentul de fata anticipeaza ceea ce urmeaza sa se intample in urmatorii 10-15-20 de ani", a mai spus primarul general.

La randul sau, directorul general executiv de la Raiffeisen, dr. Herbert Stepic, a declarat ca Bucurestiul este unul dintre orasele care in ultima perioada s-a dezvoltat rapid, la fel ca si Moscova si Shanghai, multe din investitiile din acest oras apartinand austriecilor. "Fiecare al saselea euro investit in Romania vine din Austria, Romania este un loc propice pentru investitii", a spus Stepic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri