Băncile care au o mai mare diversitate de gen în consiliile lor directoare tind să acorde mai puţine credite companiilor care creează prejudicii mai mari mediului înconjurător, arată un studiu efectuat de Banca Centrală Europeană, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Pe baza analizei datelor privind împrumuturilor acordate de băncile din zona euro, studiul BCE a ajuns la concluzia că băncile care au un procent relativ ridicat, peste 37%, de femei în consiliile lor directoare, au direcţionat aproximativ 10% din volumul lor de împrumuturi spre firme care au o intensitate relativ mare a emisiilor poluante.

Studiul publicat de BCE a mai ajuns la concluzia că directorii de bancă femei acordă volume de credite mai mici către firmele mai poluante, iar această tendinţă este mai puternică în ţările unde sunt mai mulţi politicieni femei care sunt orientate spre protejarea mediului.

Rezultatele studiului confirmă "efectele benefice ale unei mai mari diversităţi în instanţele de decizie asupra rezultatelor firmelor, şi, dintr-o perspectivă mai largă, asupra economiei globale" susţine echipa de cercetători de la BCE condusă de Leonardo Gambacorta.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri