China a amânat publicarea indicatorilor economici programați pentru această săptămână, inclusiv a datelor privind produsul intern brut pentru trimestrul al treilea, care urmau să fie publicate marți, potrivit unui calendar actualizat de pe site-ul biroului de statistică, notează Reuters.

Întârzierea extrem de neobișnuită are loc în timpul congresului de o săptămână al Partidului Comunist aflat la putere, un eveniment care are loc de două ori pe deceniu și care reprezintă un moment deosebit de sensibil în China.

Datele privind produsul intern brut (PIB) din trimestrul al treilea, programat inițial pentru marți la ora 10:00, au fost foarte așteptate după ce a doua economie a lumii a crescut cu doar 0,4% în al doilea trimestru față de anul precedent.

Nu a fost precizată nicio dată pentru o nouă publicare reprogramată.

Potrivit unui sondaj Reuters, se aștepta ca PIB-ul să fi crescut cu 3,4% în perioada iulie-septembrie, în condițiile în care economia a început să resimtă impactul unei serii de politici guvernamentale de susținere introduse în ultimele luni.

"Întârzierea publicării datelor economice nu se datorează unei redresări economice proaste, ci congresului în curs de desfășurare, deoarece autoritățile doresc ca mass-media și publicul să se concentreze asupra mesajelor cheie transmise de marele eveniment", a declarat Bruce Pang, economist șef la Jones Lang Lasalle din Hong Kong.

Cu toate acestea, mulți analiști se așteaptă ca a doua cea mai mare economie a lumii să se lupte pentru a-și atinge obiectivul de creștere în acest an, de aproximativ 5,5%, Fondul Monetar Internațional reducându-și prognoza de expansiune a PIB-ului la 3,2%.

Sursa foto: Shutterstock / Gil Corzo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri