Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, în cadrul evenimentul Topul Național al Firmelor Private din România 2022, că supraimpozitarea marilor companii este o măsură normală și că își dorește să grăbească acest proces. Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că IMM-urile din România produc mai mult profit decât marile corporații.

El a numit IMM-urile campionii anului 2021 care au reușit să treacă printr-o criză sanitară și una economică.

„Cu toate defectele noastre, avem datoria de a crea o stabilitate politică. Nu cred că o țară se poate dezvolta fără acest lucru în această perioadă. Cred că avem obligația de a ține cuvântul în fața dumneavoastră, motorul economiei românești. Sunteți de departe campionii anului 2021 fiindcă ați reușit să treceți printr-o criză sanitară, și una economică”, a declarat Ciolacu.

Acesta a menționat că susține supraimpozitarea companiilor cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

„Creșterea economică nu ni se datorează nouă, oamenilor politici, ci antreprenorilor. Antreprenorul român produce mai mult profit decât marile corporații. Este nevoie de o supraimpozitare a marilor afaceri, cu cifra de afaceri peste 100 milioane de euro. Cred că această abordare ar fi una corectă această perioadă. Nu vrem să ne luptăm cu marile corporații, dar avem nevoie de reguli”, a subliniat Ciolacu.

În cadrul evenimentului organizat de către Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a participat și Prim-ministrul Românei, Nicolae Ciucă.

Acesta a declarat că IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei românești și că Guvernul României este unul proinvestiții, iar măsurile care s-au luat la nivelul Coaliției întăresc acest lucru.

„Este foarte clar că nu ne putem îndeplini obiectivele fără să susținem mediul de afaceri. Sunt cât se poate de impresionat și mândru când văd realitatea investițiilor românești. Ușa Guvernului este întotdeauna deschisă pentru IMM-uri”, a declarat Nicolae Ciucă

Unii dintre cei mai afectați de modificările Codului Fiscal au fost micii antreprenori. Reprezentanții IMM-urilor din România se declară nemulțumiți de recentele propuneri ale modificării Codului Fiscal. Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR) spune că o creștere a veniturilor colectate la bugetul de stat trebuie să se facă pe principiul „de la mare la mic”, iar povara fiscală să fie suportată de toți actorii economici, nu doar de IMM-uri.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri