Ofertele pentru pachetul de actiuni de 72,4% detinut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Automobile Craiova (Daewoo) pot fi depuse intre 23 mai si 5 iulie, conform anuntului de privatizare publicat de AVAS.
Conform anuntului, depunerea ofertelor in vederea partciparii la negociere este conditionata de cumpararea obligatorie a dosarului de prezentare.

Taxa de acces direct la date si informatii pentru persoanele fizice si juridice este de 6.157,5 lei, iar pentru dosarul de pezentare trebuie achitata suma de 21.991,2 lei. De asemenea, potrivit anuntului, garantia de participare este de 3.306.000 lei.

Documentele de participare, impreuna cu ofertele finale, se pot depune pana la data limita de 5 iulie, ora 16, urmand sa fie deschise in data de 6 iulie, la ora 13, in prezenta tuturor potentialilor cumparatori.

Din 6 iulie 2007, comisia de privatizare urmeaza sa faca public programul de negociere pentru depunerea ofertelor finale, imbunatatite si irevocabile.

Comisia de privatizare a companiei Automobile Craiova a anuntat, pe 26 aprilie, ca a primit trei oferte neangajante, de la societatile General Motors Corporation, Ford Motors Company si JSC Russian Machines.

La sfarsitul lunii aprilie, Guvernul a aprobat Memorandumul prin care statul intentiona sa vanda 95% din actiunile Automobile Craiova (Daewoo), insemnand atat intregul pachet de 72,4% detinut de AVAS, cat si pachetul de 22,06% detinut de SIF Oltenia.

Memorandumul prevede ca AVAS si SIF Oltenia vor incheia un acord prin care vor fi stabilite conditiile in care SIF Oltenia mandateaza AVAS sa ofere, sa negocieze si sa incheie contractul de vanzare-cumparare de actiuni si pentru pachetul de actiuni pe care il detine SIF Oltenia la Automobile Craiova.

Un acord de acelasi tip va fi incheiat de AVAS cu toti ceilalti actionari minoritari care isi vor exprima intentia de vanzare. Acestia urmeaza sa depuna, in termen de 30 de zile, un document prin care sa isi exprime intentia de vanzare.

O conditie pentru investitori ca sa poata participa la negociere este sa inregistreze o cifra de afaceri de minim 10 miliarde de euro si o productie de cel putin un milion de autoturisme pe an.

Automobile Craiova SA are un capital social de 39.783.166 lei si are ca obiect de activitate fabricarea si comercializarea de subansamble pentru autovehicule.

Automobile Craiova este unicul actionar cu drept de vot la SC Daewoo Automobile Romania SA, producator si distribuitor de autoturisme si subansamble pentru autoturisme sub licenta GM Daewoo Auto Technologies, detinand 49% din capitalul social al societatii.

Daewoo Automobile Romania a fost infiintata in 1994 ca societate mixta creata de Automobile Craiova si grupul sud-coreean Daewoo. Grupul Daewoo a intrat in 1999 in faliment, fiind cumparat partial de General Motors, care insa a refuzat sa preia si fabrica din Romania.

Automobile Craiova a cumparat pachetul de actiuni de 51% detinut de compania coreeana Daewoo Motor, in august 2006.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri