Piata financiara din Romania nu va fi afectata de votul negativ dat de populatie, sambata, cu privire la demiterea presedintelui suspendat, considera analistii economici
Votul negativ dat de populatie, sambata, cu privire la demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu, nu afecteaza piata financiar bancara romaneasca, a spus economistul sef al ABN Amro Bank Romania, Radu Craciun.

"Nu va fi nici un impact. Daca nu a fost atunci cand rezultatul era incert, cu atat mai mult nu va fi acum, cand lucrurile s-au clarificat", a declarat Craciun, pentru NewsIn.

El a precizat ca, oricum, posibila revenire la guvernare a Partidului Social Democrat (PSD), care nu agreeaza cota unica de impozitare, nu a reprezentat un pericol in sine.

"Nu cred ca a existat aceasta perceptie. Principalul pericol e legat, mai degraba, de masura in care sunt respectate regulile jocului democratic", a mai spus Craciun.

Victoria presedintelui suspendat Traian Basescu in cadrul referendumului pentru demiterea sa ar putea avea un impact pozitiv asupra economiei, pentru ca ar putea avea ca efect grabirea reformelor economice, a declarat duminica analistul Credit Europe Bank, Melania Hancila, pentru NewsIn.

Piata financiara se astepta la acest rezultat, astfel incat, desi pozitiv, impactul rezultatului referendumului este redus, a mentionat Hancila.

"Victoria lui Traian Basescu si mai ales procentul cu care a castigat ar putea avea un efect pozitiv mai ales pe termen mediu, pentru ca ar putea grabi procesul de reforma. Basescu este vazut ca un reformator", a declarat Hancila.

Piata valutara si cea bursiera sunt direct afectate de investitorii straini si mai putin de situatia politica din Romania, iar riscurile de acest fel sunt, oricum, incluse in calculele institutiilor financiar-bancare, a spus, duminica, directorul Grupului de Economie Aplicata (GEA), Liviu Voinea.

Directorul GEA crede ca piata financiara din Romania nu va fi afectata de votul negativ dat de populatie, sambata, cu privire la demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu, mai ales ca nici luna de suspendare nu a avut un impact.

"Piata valutara si piata bursiera au alti factori determinanti, iar marjele de profit sunt suficient de mari cat sa acopere riscul politic", a declarat Voinea, pentru NewsIn. El a explicat ca piata valutara e decuplata de fundamentele politice si e influentata in principal de detinatorii externi de valuta.

Estimarile institutiilor de sondare a opiniei publicate dupa inchiderea sectiilor de vot arata ca apoximativ 75% dintre cetatenii care s-au prezentat la urne au votat impotriva demiterii presedintelui suspendat Traian Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri