România ajunge la 994,6 km de autostradă după deschiderea lotului A1 Sibiu-Boița, peste două săptămâni. Potrivit Asociației Pro Infrastructură, borna de 1.000 km va fi atinsă în 2023, cel mai probabil în luna mai.

”Deja lumea ne întreabă cine va avea onoarea să atingă "pragul psihologic" 1000. Dacă ar fi să pariem, noi am pune banii pe turcii de la Nurol care ar putea da drumul la trafic prin luna mai 2023 pe cei 13,55 kilometri din #AutostradaTransilvania între Nușfalău și Suplacu de Barcău, dacă vor avea noroc de vreme bună. Termenul contractual de finalizare, februarie 2023, probabil va fi extins”, se menționeaza într-o postare a reprezentanților Asociației.

Hartă interactivă: https://bit.ly/3IZwYLw.

Potrivit acestora, cei de la Nurol au avut permanent ”un ritm decent de execuție”.

”Nu au rupt norii dar nici nu au stat degeaba. Fiind la primul contract în România, ne declarăm mulțumiți. Sperăm să nu ne dezamăgească și să dea zor ca să putem circula spre finalul primăverii”.

O altă firmă din Turcia, Alsim Alarko, aflată la primul proiect în țara noastră, le poate "fura" onoarea și vor deschide aproximativ 10 kilometri pe A0 Sud între DN5 și DN6 tot în aceeași perioadă.

”Sau poate vor decide, cu largul concurs al CNAIR, că o inaugurare parțială este incomodă și se vor mulțumi să termine toți cei 16,3 km ai lotului 2 din noua centură a Capitalei la sfârșitul verii sau chiar prin toamna lui 2023”, concluzionează Asociația Pro Infrastructură.

Sursa foto: Pro Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri