Guvernul a aprobat alocarea a 1,9 miliarde lei din impozitul asupra veniturilor suplimentare ale titularilor de acorduri petroliere în vederea plăţii măsurilor de plafonare şi compensare la energie, relatează Agerpres.

"Actul normativ prevede alocarea a 1,9 miliarde lei din impozitul asupra veniturilor suplimentare ale titularilor de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore şi onshore de adâncime pentru plata măsurilor de plafonare şi compensare la energie. Este vorba de sprijinul pentru clienţii casnici şi noncasnici, clienţi finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale şi pentru aplicarea compensărilor către furnizorii care trebuie să livreze energie electrică şi gaze naturale clienţilor finali la un preţ inferior costurilor", informează Guvernul, prin intermediul unui comunicat.

Hotărârea de Guvern vizează alocarea de fonduri rezultate din colectarea impozitului asupra veniturilor suplimentare în contul special prevăzut la art. 20 alin. (8) din Legea nr. 256/2018.

"Sumele datorate de titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetrele offshore şi onshore de adâncime ca impozit asupra veniturilor suplimentare se colectează într-un cont special utilizat pentru finanţarea înfiinţării şi extinderii reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a racordurilor la sistemul naţional de transport gaze naturale. Din acest cont pot fi alocate, prin hotărâre a Guvernului, fonduri pentru finanţarea şi altor investiţii şi activităţi de restructurare în domeniul energiei, precum şi pentru alimentarea contului prevăzut la art. 15 alin. (6) din OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023", prevede nota de fundamentare a actului normativ.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri