România a reuşit în 2022 o absorbţie a fondurilor europene de 11,3 miliarde de euro, a declarat premierul Nicolae Ciucă, care a adăugat că este cel mai înalt nivel atins de când ţara noastră are acces la aceste finanţări, transmite Agerpres.

"Probabil să o depăşim, pentru că am reuşit să asigurăm fundamentul pentru ceea ce înseamnă derularea proiectelor şi programelor europene. Au fost o serie întreagă de activităţi care s-au coordonat şi corelat între ministerele coordonatoare de reforme şi sunt convins că, aşa cum acum ne bucurăm de această sumă absorbită, cea mai mare de altfel până în momentul de faţă de când România accesează fonduri europene, să poată să fie depăşită şi anul acesta şi în anii care urmează. Avem nevoie de aceşti bani", a transmis şeful Executivului.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat de asemenea că există fonduri suficiente pentru plata la timp a pensiilor şi a ajutoarelor pentru cetăţeni, dând asigurări că "nu există nici cea mai mică urmă de îndoială" privind acest aspect.

"Am văzut ştiri că nu ar exista bani pentru plata la timp a drepturilor care se cuvin cetăţenilor. Nu există nici cea mai mică urmă de îndoială legată de acest aspect. Există finanţare, există măsuri luate la nivelul ministerelor, atât la Ministerul de Finanţe, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru ajutoarele pe care le asigurăm din fondurile europene şi, desigur, la Ministerul Muncii pentru plata pensiilor şi ajutoarelor pentru fermieri. Nu trebuie să avem niciun fel de temere în acest sens şi rolul nostru este să comunicăm în continuare deschis şi să ne asigurăm cetăţenii că sunt informaţi şi că au toate datele în conformitate cu realitatea şi să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut, pentru că există potenţial", a afirmat Ciucă.

Șeful executivului a mai adăugat totodată că pachetul de legi privind Educaţia va fi finalizat cât mai repede, astfel încât să intre în dezbatere în noua sesiune parlamentară.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri