Minerii si energeticienii din Valea Jiului au intrat, miercuri de dimineata, in greva pe termen nelimitat, in semn protest fata de procesul de trecere de la AVAS a celor doua complexuri energetice Rovinari si Turceni, informeaza NewsIn. La greva au anuntat ca participa si cei 15.000 de mineri de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Sindicalistii cer si elaborarea strategiei energetice nationale care sa fie discutata in dezbatere publica si sa fie aprobata prin lege, precum si negocierea cu guvernul a unui plan social, parte integranta a strategiei. Printre revendicarile minerilor se numara si reorganizarea activitatii de producere a energiei electrice si termice din Oltenia pe lignit prin crearea unui singur complex energetic, urgentarea acordarii licentelor de exploatare pentru perimetrele prezente si viitoare unde isi desfasoara activitatea Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) Targu-Jiu si Complexurile Energetice Rovinari si Turceni sau stoparea acordarii de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a licentelor de expolatare in perimetrele carierelor de lignit pentru alte societati comerciale.

Conducerea Federatiei Mine si Energie a anuntat ca, de miercuri, mineritul din Oltenia va intra in greva generala, iar o parte a minerilor din Valea Jiului, afiliati la USME, si-au manifestat solidaritatea cu ortacii lor. "Pentru moment noi nu intram in greva, dar suntem solidari cu ei. Daca ni se va cere, vom declansa si noi greva generala, pentru ca avem obiective comune. Ne dorim sa fim parte la negocierile cu Guvernul, pentru elaborarea strategiei energetice nationale", a declarat Adrian Jurca, co-presedinte al USME Valea Jiului.

USME reprezinta circa 3.000 de mineri de la exploatarile miniere Petrila, Livezeni si Lonea din Valea Jiului. La proteste nu vor participa si minerii reprezentati de Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului, care detine reprezentativitatea in mineritul Vaii Jiului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri