Economia românească ar urma să înregistreze în acest an o creştere de 2,6%, a previzionat marţi Banca Mondială, în raportul "Perspective Economice Globale" (Global Economic Prospects).

Estimările sunt mai slabe faţă de cele avansate în iunie, într-un alt raport, când instituţia financiară internaţională arăta că PIB-ul României va creşte cu 3,7% în acest an, conform Agerpres.ro.

Pentru 2024, Banca Mondială prognozează o expansiune de 4,2% a economiei României, faţă de un avans de 3,9% previzionat în iunie.

În regiunea Europa Centrală, în care este inclusă şi România, Banca Mondială prognozează o creştere a economiei de 1,1% anul acesta şi un avans de 2,7% anul viitor, în timp ce economia mondială ar urma să înregistreze o expansiune de 1,7% în 2023.

Sursa foto: Natanael Ginting / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri