Înalţi responsabil în domeniul economiei ai primelor două puteri mondiale, secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen şi vicepremierul chinez Liu He, urmează să se întâlnească miercuri la Davos, a declarat luni un oficial american, relatează AFP, conform Agerpres.

Întrevederea prevăzută în staţiunea elveţiană cu ocazia Forumului Economic Mondial va fi prima întâlnire fizică dintre aceşti doi înalţi oficiali de la preluarea mandatului, după trei convorbiri efectuate de la distanţă, a precizat responsabilul Trezoreriei.

"Aceştia vor face schimb de opinii cu privire la evoluţiile macroeconomice, precum şi subiecte economice şi vor intensifica relaţiile de comunicare dintre China şi Statele Unite", a adăugat oficialul american.

Aceasta întrevedere survine în special celei dintre preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping, în noiembrie, la Bali. Ediția din acest an a FEM Davos stă sub semnul „Cooperării într-o lume fragmentată” și va avea loc între 16 și 20 ianuarie. Dovada că lumea în care trăim este fragmentată este dată de relațiile tensionate dintre China și SUA.

Chiar săptămâna trecută, China și Rusia au condamnat politica Washingtonului şi a aliaţilor acestuia de impunere a ''hegemoniei'' în lume şi de provocare a ''confruntării'' cu Rusia şi China. Ei au denunţat, de asemenea, ingerinţa în afacerile interne ale acestor două ţări şi încercările Occidentului de a îngrădi dezvoltarea lor prin sancţiuni şi alte ''metode ilegitime'', relata Agerpres.

Sursa foto: andreas_naegeli / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri