Șefa Fondului Monetar Internațional a precizat că poate, în sfârșit, să vadă o urmă de speranță la orizont în ceea ce privește economia globală, după ce luni la rând organizația pe care o reprezintă a lansat mai multe avertismente.

Din 2021 până în prezent, Fondul Monetar Internațional și-a modificat în scădere previziunile cu privire la creșterea economiei la nivel global. Însă, într-o discuție cu CNBC în cadul Forumului Economic Mondial de la Davos, Kristalina Georgieva, managing director FMI, a sugerat că în sfârșit vede luminița capătul tunelului, conform Fortune.com.

”Nu văd un downgrade acum, dar creștere în 2023 va încetini(...) Estimările noastre sunt că vom avea o evoluție cu jumătate de punct procentual mai mică decât în 2022. Vestea bună este că deși ne așteptăm ca anul acesta avansul să fie la un nivel minim, anul 2024 îl vedem ca fiind cel în care vom vedea economia globală pe creștere”, adaugă Georgieva.

FMI a prognozat că economia mondială va înregistra un avans de 2,7% în 2023, după o creștere 3,2% în 2022.

Georgieva a precizat că 2023 va fi un nou an "dificil" pentru economia mondială iar inflaţia va rămâne la un nivel ridicat, dar cu toate acestea nu se aşteaptă la un an în care FMI să îşi revizuiască, de mai multe ori, prognozele de creştere, cum s-a întâmplat în 2022, exceptând cazul în care vor apărea evoluţii surprinzătoare, conform Agerpres.ro.

"Creşterea continuă să încetinească în 2023. Cele mai pozitive elemente ale imaginii de ansamblu au legătură cu rezilienţa pieţelor muncii. Atât timp cât oamenii au un loc de muncă, chiar dacă preţurile sunt ridicate, oamenii cheltuie şi asta ajută performanţele economiei", a spus Kristalina.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri