Romania trebuie sa devina membru cu drepturi depline in cadrul Comitetului pentru comert al Organizatiei de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), pentru ca dispune de un grad avansat de pregatire, a declarat, vineri, secretarul de stat pe probleme de comert, Iuliu Winkler.

Secretarul de stat Winkler a sustinut la seminarul international ”OCDE in economia mondiala – infruntand sfidarile globalizariica "intreaga societate globala se afla intr-un punct de cotitura". in opinia sa, UE se afla in fata unor decizii importante privind largirea in continuare, respectiv adancirea integrari, la fel ca si OECD.

Winkler a spus ca OCDE se afla in fata deciziei de a ramane un club cu un numar limitat de membrii care sa indeplineasca conditii foarte stricte sau de a se deschide in fata economiilor emergente, in primul rand, la India si China. "Opinia mea este ca in asemenea momente puternice, cooperarea ne face puternici. Acceptarea Romaniei ca membru cu drepturi depline al OECD este in acest moment avantajoasa evident pentru Romania, dar este un avantaj si pentru organizatie”, a conchis Winkler.

OCDE are 30 de state membre, iar Cehia, Polonia si Ungaria, state care au aderat la Uniunea Europeana in 2004, au devenit membre in 1996. OCDE are ca scop pentru Europa de Sud-Est sprijinirea implementarii unor politici care vizeaza stabiltiatea macroeconomica si adancirea procesului de reforma. in afara de Romania, printre tarile vizate de aceasta strategie se numara Albania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Moldova, Muntenegru si Serbia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri