Guvernul a aprobat mandatarea Ministerului Economiei de a identifica oportunităţile de finanţare, printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat, a producţiei de baterii pentru electromobile, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, memorandumul aprobat în acest sens are ca temă "mandatarea Ministerului Economiei, autoritate publică naţională cu atribuţii în domeniul politicilor industriale, pentru identificarea oportunităţilor de finanţare printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat in ceea ce priveşte producţia bateriilor pentru electromobile".

De asemenea, Ministerul Economiei este mandatat pentru "analiza şi cooperarea cu potenţiali investitori străini în vederea dezvoltării ecosistemului de baterii şi a lanţului valoric în România", mai arată sursa citată.

"Pentru România, producţia de baterii este un imperativ strategic pentru tranziţia către o energie curată, pentru modernizarea şi creşterea competitivităţii industriei", a transmis ministrul Economiei, Florin Spătaru, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că "industria bateriilor pentru electro-mobilitate reprezintă un domeniu care necesită investiţii substanţiale atât pentru producţie cât şi pentru cercetare".

"Doar astfel vom putea crea o bază industrială integrată, durabilă şi competitivă. Dezvoltarea acestui sector economic şi atragerea de investiţii în acest domeniu vor conduce la crearea de noi locuri de muncă şi vor impulsiona cercetarea şi inovarea la nivel naţional. În plus, industria românească va fi încurajată să respecte angajamentele şi obiectivele de combatere a schimbărilor climatice stabilite de UE", a mai scris Spătaru.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri