Ministrul Transporturilor a anunțat că au fost depuse 3 oferte pentru prima etapă a modernizării Gării de Nord, finanțată din fonduri europene și de la buget.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, ”prin această investiție se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei”. Proiectul de modernizare/consolidare/reabilitare are o valoare estimată la 471,15 milioane lei (fără TVA) și este finanțat prin prin Programul Transporturi și de la bugetul de stat.

Vor fi amenajate spațiile pentru călători, se va crea un spațiu verde central, o zonă modernă de așteptare, vor fi create facilități pentru persoanele cu dizabilități și vor fi montate sisteme noi de ventilație și încălzire, dar și un nou sistem de panouri.

La licitația pentru prima etapă a modernizării Gării de Nord au depus oferte 3 firme, toate românești. Este vorba despre CMA Construct Development, Construcții Erbașu și GDO Mov Impex.

Proiectul are o durată de 55 de luni – 9 luni pentru proiectare și 46 pentru execuție. Deci am putea vedea până la sfârșitul acestui deceniu Gara de Nord modernizată.

Sursa foto: Arhivă foto CFR Infrastructura

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri