Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că impactul crizei financiare din SUA asupra economiei româneşti va fi "relativ redus", transmite Agerpres.

"În ultima perioadă, după cum vedeţi, ne confruntăm cu mai multe crize suprapuse. Am avut acea criză pandemică, criza energetică, care nu s-a terminat, şi situaţia financiară din SUA. Nu vă pot da o estimare a impactului pe care această criză financiară din SUA îl are asupra economiei României. Din informaţiile pe care le am, impactul este minimal sau unul relativ redus", a răspuns jurnaliştilor ministrul Economiei, Florin Spătaru, atunci când a fost întrebat dacă va fi afectată creşterea economică a României.

Pe de altă parte, susţine ministrul Florin Spătaru, rezilienţa României a crescut substanţial mai ales în contextul în care țara noastră devine parte integrată dintr-o piaţă unică europeană, iar la acest nivel discutăm de o independenţă economică a Uniunii Europene.

"România poate să ofere foarte mult pentru că avem această tradiţie industrială, avem capacităţi de producţie şi putem să oferim soluţii atât prin capacităţile pe care le avem, dar şi prin dezvoltările industriale. Suntem o ţară care are un nivel ridicat de independenţă, suntem a şasea cea mai mare ţară din Uniunea Europeană, şi suntem a nouăsprezecea ţară la nivel mondial din perspectiva complexităţii economice. Avem prin aceste avantaje, pe care trebuie să le promovăm corespunzător, capacitatea de a aduce şi atrage sectoare economice care în Europa, cel puţin în ultima perioadă, au fost externalizate către alte zone", a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a aflat joi la Iaşi, unde a avut mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri local. Tot în cursul zilei de joi, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie din Iaşi şi alte judeţe ale Moldovei.

Conform declaraţiilor ministrului, discuţiile purtate la Iaşi au vizat potenţialii investitori în oraşele şi industria din zona Moldovei.

Totodată, acesta a afirmat faptul că, de câțiva ani, Iașiul pare să fie blocat, cu toate că este unul dintre cele mai atractive locuri din regiunea Moldovei.

Sursa foto: Facebook / Florin Spătaru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri