Crescatorii de animale pot depune cererea pentru platile complementare din sectorul zootehnic pana la 15 iunie 2007, termenul initial fiind prelungit cu doua saptamani printr-un ordin emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR)

In varianta initiala, termenul de depunere a cererilor pentru subventii in sectorul zootehnic era 31 mai 2007, dar Ministerul Agriculturii a decis sa acorde o perioada de gratie de doua saptamani, din cauza numarului mic de solicitari primite.

"Am decis prelungirea termenului pentru ca multi crescatori de animale riscau sa nu primeasca bani in acest an, daca nu depuneau cererea la timp", a declarat pentru NewsIn, fostul director in cadrul MADR, Viorel Borsan. Acesta a mai precizat ca la sfarsitul saptamanii trecute a primit ordin de revocare din functia de director al Directiei de Implementare a Politicilor de Crestere a Animalelor din cadrul MADR.

In ceea ce priveste acordarea platilor complementare in sectorul zootehnic, Borsan a precizat ca prelungirea termenului de depunere a cererilor implica decalarea cu doua saptamani a efectuarii platilor. "Pentru bovine, banii se vor da incepand cu 16 august, nu din 1 august cum era prevazut initial, acest decalaj fiind valabil si pentru ovine si caprine. In acest caz banii sunt acordati din 16 septembrie, daca exploatatia este inregistrata si daca solicitantul detine peste 25 de capre, respectiv peste 50 de oi.", a explicat Borsan.

Sprijinul financiar alocat sub forma platilor complementare in sectorul zootehnic poate fi solicitat de crescatorii de bovine, ovine si caprine. Cererile se depun pana la 15 iunie 2007, la sucursalele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

MADR a alocat pentru crescatorii de animale 120 de milioane de lei, reprezentand plati nationale directe complementare si 300 de milioane de lei pentru ameliorarea efectivelor de animale, in 2007.

Sprijinul financiar se acorda producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie, inregistrate in sistemul national.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Recolta de vara 2018: peste 10,2 milioane de tone de grau