Pe piata romaneasca exista un exces de bani de aproximativ zece miliarde de euro, a spus marti guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, in cadrul conferintei cu tema finantari europene, organizata de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

"Este un exces de bani intr-o tara care s-a plans ani de-a randul ca nu are finantarile necesare, un exces de bani considerabil, de zece miliarde de euro", a declarat Mugur Isarescu citat de NewsIn. Acesta a tinut sa precizeze ca "o buna parte din acest exces relativ s-a restrans, in conditiile in care au intrat alte capitaluri", ca urmare a eforturilor administrative.

Potrivit lui Isarescu, "absorbtia interna de capitaluri a fost mai mare decat intrarile de capitaluri suplimentare". Totusi, guvernatorul BNR a subliniat ca "si acum Banca Nationala a Romaniei (BNR) mai este inca in pozitia de debitor net fata de sistemul bancar". Isarescu a mai spus ca, potrivit unei medii a ultimelor luni, Banca Centrala sterilizeaza in continuare "intre trei si patru miliarde de euro".


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Isarescu vs Zamfir: de ce nu poate scadea indicele ROBOR acum