Autoritatile publice din localitatile cu maximum 50.000 locuitori pot accesa fonduri nerambursabile pentru investitii la nivel regional pentru gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor si protectia naturii, in valoare totala de 26,67 milioane euro

Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) va lansa, in zilele urmatoare, o licitatie deschisa pentru programul "Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu", iar valoarea finantarii nerambursabile va fi cuprinsa intre 300.000 si un milion euro pentru fiecare proiect. Potrivit lui ministrului Borbely, fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10%, in numerar, din bugetul proiectului.

"Obiectivul principal al schemei de granturi este acela de a acorda asistenta financiara autoritatilor publice locale cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului si ONG-urilor cu responabilitati in domeniul protectiei naturii, din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei", a declarat citat de NewsIn, Laszlo Borbely.

Prin punerea in practica a viitoarelor proiecte se doreste reducerea volumului deseurilor, imbunatasirea calitatii resurselor de apa si a apei potabile, reducerea poluarii atmosferei si extinderea activitatilor privind protectia naturii si biodiversitatea, a mai spus ministrul Borbely.

Bugetul disponibil pentru aceasta licitatie ajunge la 26,67 milioane euro, din care 20 milioane euro provin din fonduri Phare si 6,67 milioane euro co-finantare de la bugetul de stat. Suma disponibila pentru fiecare regiune este 3, 334 milioane euro din care 2,5 milioane euro din fonduri Phare si 0,834.000 euro de la bugetul de stat.

Cererile de finantare vor fi depuse la sediul ADR din regiunea unde proiectele urmeaza sa fie implementate, iar termenul limita este 15 august 2007. Ghidul solicitantului este disponibil pentru consultare pe pagina de internet a MDLPL, precum si la sediul fiecarei agentii pentru dezvoltare regionala.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Iohannis a respins numirea Liei Olguta Vasilescu la Min. Dezvoltarii