Coaliția de guvernare au hotărât modificarea proiectului privind reforma pensiilor speciale, aflat în Parlament. Acesta include și un punct care face referire la interzicerea cumulului pensiilor speciale.

Proiectul privind reforma pensiilor speciale a fost din nou un subiect intens dezbătut de membri coaliției de guvernare. Unul dintre amendamentele trimise de Guvern către Parlament include și eliminarea posibilității ca membrii CSM să poată ieși la pensie după un singur mandat de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, arată sursele Digi24.

Totodată, cei care încasează mai multe pensii speciale vor trebui să aleagă doar un singur venit încasat. Important de precizat este și faptul că nu vor mai exista pensii mai mari decât salariul pe care o persoană l-a avut în perioada în care era angajat, iar partea de necontributivitate din pensiile speciale va fi supraimpozitată cu 15%.

Mai mult, pensiile magistraților vor fi corelate cu inflația și nu în funcție de majorarea salariilor din sistem, mai consemnează sursa citată.

De asemenea, pentru pensionarii din Ministerul Apărării şi Ordine publică se elimină cinci sporuri din baza de calcul.

Amendamentele urmează să fie depuse în proiectul de lege care se află la Senat. Ulterior, proiectul de lege va merge și în Camera Deputaților, unde mai poate suferi modificări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri