Comisia Europeana va trimite, in cel mult o saptamana, un raspuns privind modificarile prezentate de Finante la taxa de inmatriculare auto, iar in cazul in care raspunsul va contine unele observatii, discutiile intre cele doua parti vor fi reluate

"Comisia va trimite un raspuns in cel mult o saptamana. Modificarile vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008 pentru ca CE va opri procedura de incalcare a tratatului in momentul in care autoritatile romane aproba prin lege noua varianta a taxei", au declarat pentru NewsIn surse guvernamenamentale.

Guvernul mai intentioneaza sa utilizeze o parte din sumele incasate din taxa auto pentru continuarea programului de innoire a parcului auto. "In acest mod, guvernul va justifica si componenta de mediu a acestei taxe", au precizat aceleasi surse.

Programul de innoire a parcului auto este destinat persoanelor fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autoturism functional inmatriculat in Romania, a carui vechime depaseste 12 ani. Masina veche urmeaza sa fie radiata, iar, in baza certificatelor de distrugere a autoturismului si de radiere proprietarul primeste o suma de casare in valoare de 3.000 de lei, care va fi virata in contul de trezorerie al producatorului validat la care acesta este inscris pentru achizitionarea unei masini noi.

Ministerul Finantelor va prezenta Parlamentului noua formula a taxei dupa ce va fi convenita cu expertii Comisiei. Noua formula va fi introdusa sub forma de amendamente la ordonanta de urgenta 110/2006 privind modificarea Codului Fiscal. Ordonanta este, in prezent, in dezbatere la comisiile de specialitate ale Parlamentului.

La ultimele discutii cu autoritatile romane, Comisia Europeana a recomandat Romaniei sa modifice taxa de inmatriculare a autoturismelor pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare, care se va incheia in a doua jumatate a lunii iunie.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Data limita pana la care romanii isi primesc banii pe taxa auto