Vorbim tot mai mult despre renunțarea la combustibilii fosili și trecerea la energia verde, dar care este realitatea? Conferința organizată de wall-street.ro aduce la un loc protagoniștii pieței de energie pentru a trasa aceste direcții.

Până în 2030, Europa și-a propus ca 42,5% din energia sa să vină din surse regenerabile. Din fericire, România este deja peste acest nivel – dar, avertizează oficialii, cererea s-ar putea amplifica și ea substanțial, atât din cauza creșterii economice, cât și a altor factori, cum ar fi înlocuirea mașinilor clasice cu cele electrice.

În același timp, în contextul crizei energiei, cea solară și eoliană s-a dovedit o alternativă nu doar curată, ci și ieftină. Dar mulți actori din piață nu sunt mulțumiți de cadrul legislativ și de lipsa predictibilității.

Consumatorii mari se plâng în continuare de prețul energiei; prosumatorii, de viteza și condițiile programului ”Casa Verde”; investitorii în regenerabile așteaptă banii din PNRR; autoritățile nu pot gestiona suficient de rapid diversele cereri venite din sectorul privat; iar amenințarea unei suprataxări planează permanent asupra pieței. În aceste condiții, devine tot mai greu de găsit drumul bun într-un adevărat labirint al energiei.

În acest context, Energy R/Evolution aduce la un loc joi, 6 aprilie, de la ora 10:00, protagoniștii sectorului pentru a da răspunsuri și a trasa o hartă care să ne permită să găsim drumul spre energia verde. Te poți înscrie AICI pentru a participa la eveniment în persoană sau online.

Printre speakeri se numără:

  • Daniela Dărăban - Director Executiv Federaţia Patronală a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie
  • Ondrej Safar - CEO CEZ Romania
  • Johannes Becker - Partener TPA România
  • Mihai Verșescu - Secretar General PATRES
  • Mirel Jarnea - Utility Sales Director Romania LONGi
  • Dan Drăgan - Secretar de stat în Ministerul Energiei
  • Ciprian Bodiu – Director General Parapet
  • Adrian Ienciu - Marketing Manager, ENSYS Renewable Solutions
  • Laurențiu Urluescu - Președinte AFEER

Evenimentul este susținut de CEZ, ACUE, ENSYS, LONGi și Parapet în calitate de parteneri, are, la categoria mobility partner, compania Autonom, iar în categoria supported by regăsim IMOD flowers.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri