Ministrul Economiei si Finantelor (MEF) Varujan Vosganian a declarat ca a cerut Petrom sa aloce sumele necesare pentru a-si face investitiile de mediu la Arpechim careia i-a fost suspendata luni autorizatia integrata de mediu. "Am solicitat Petrom sa aloce bani pentru indeplinirea conditiilor de mediu la cele cinci rezervoare. Suma investitiilor este relativ mica, nu cred ca ridica o problema pentru companie", a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, MEF spera ca Arpechim sa nu isi opreasca integral activitatea in perioada cat este suspendata autorizatia integrata de mediu si in timpul celor sase luni sa faca investitiile necesare. Vosganian a mai aratat ca aceste investitii trebuiau realizate la sfarsitul anului trecut.

"Cheltuielile pentru indeplinirea standardelor de mediu sunt modice in comparatie cu profitul Petrom pe anul trecut. in cateva luni se pot moderniza cele cinci rezervoare. Nu cred ca Arpechim se va inchide", a declarat ministrul economiei.

Ministrul a mai aratat ca Oltchim este foarte afectata de inchiderea Arpechim si trebuie luate masurile ca nici combinatul din Ramnicu Valcea sa nu se inchida. "Am avut ieri o intalnire cu reprezentantii Petrom, care au spus ca vor face investitiile. Reprezentantii statului la Petrom au mandat de la noi ( n.red. MEF si AVAS) sa fie de acord", a mai spus Vosganian. "Nu a fost o preblema de bani a fost o problema de etapizare a investitiilor", a adaugat acesta.

Inchiderea rafinariei Arpechim Pitesti provoaca in lant inchiderea a mai mult de jumatate din activitatea Oltchim, combinatul din Ramnicu-Valcea estimand pierderi lunare de 30 de milioane de euro, a declarat agentiei NewsIn, directorul general al Oltchim, Costantin Roibu.

Autorizatia de mediu a Rafinariei Arpechim din Pitesti a fost suspendata, luni, masura atragand dupa sine sistarea activitatii de productie pentru o perioada de pana la sase luni. Petrom a demarat procedura de inchidere temporara a rafinariei Arpechim si anuntat ca va incerca sa reduca impactul negativ asupra furnizarii de carburanti si produse petrochimice, dar si ca va ataca respectiva decizie.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
JP Morgan Chase isi lanseaza propria criptomoneda