Proiectul Zonei Metropolitane a Bucurestiului (ZMB), care ar include 94 de unitati administrativ-teritoriale, va definitivat in acest an si apoi va duce chiar la modificarea unor legi, potrivit directorului de cabinet al primarului general al Capitalei, Vladimir Sommer
Dupa finalizare, proiectul va fi suspus dezbaterii publice si apoi aprobat. "Administratia a ramas in urma cu reglementarile urbanistice, iar piata imobiliara ne-a luat-o mult inainte. Odata aprobat, proiectul zonei metroplitane va oferi mult mai multe oportunitati de investitii si vom fi pusi in situatia sa modificam si legislatia actuala, atat in domeniul constructiilor cat si in domeniul parteneriatelor publice private", a spus Sommer potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, in momentul de fata, legea privind parteneriatul public-privat este extrem de greoaie si complicat de aplicat, forma actuala ducand la termene foarte lungi de realizare a parteneriatelor. "Legea privind parteneriatul public-privat duce la un mod de a lucra cu promotorii de proiecte imobiliare destul de defectuos, iar procesul de implemenare a unui parteneriat public-privat, de la momentul lansarii pana la incheierea contractului, poate sa dureze peste un an", a mai spus Sommer.

Director de cabinet al primarului Adrian Videanu a mai declarat, miercuri, ca si legea privind autorizatiile de constructie trebuie modificata pana la sfarsitul acestui an, astfel incat Primaria Capitalei sa se poata implica in autorizarea constructiilor.

"Sunt necesare modificari la lege, pentru ca intampinam probleme legate de controlul pe care Primaria Capitalei il poate exercita asupra constructorilor. De asemenea, dezvoltarea metropolitana a orasului impune ca Primaria Capitalei sa se implice in autorizarea constructiilor", a adaugat Sommer, in cadrul unui seminar pe teme imobiliare.

Valentin Mircea, senior partner in cadrul Casei de Avocatura Mircea &Partner, a declarat la randul sau, ca a fost stabilita deja Zona Metropolitana, urmand ca Primaria Generala doar sa lanseze proiectul. "in prima faza, Zona Metropolitana va cuprinde judetul Ilfov, ceea ce este suficient pentru dezvoltarea Bucurestiului in urmatorii 10-15 ani. Din partea primarilor nu exista o impotrivire in discurs, dar toti stim ca nu sunt in realitate de acord cu extinderea ei", a mai spus acesta.

Viitoarea ZMB ar include 94 de unitati administrativ-teritoriale (84 de comune, opt orase si municipiile Bucuresti si Oltenita). Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Planificare Urbana si Metropolitana din cadrul Primariei Capitalei, viitoarea metropola ar urma sa se intinda pe 5.046,1 de kilometri patrati.

Proiectul "Marelui Bucuresti" prevede ca acesta sa aiba ca limite comunele Butimanu (judetul Dambovita) Peris, Ciolpani, Gruiu, Nuci (judetul Ilfov), in nord, de comunele Gradistea si Petrichioaia (judetul Ilfov), Sinesti si Belciugatele (judetul Ialomita), Fundulea si Ileana (judetul Calarasi) in nord-est, de 15 comune din Giurgiu in vest si de alte patru comune din judetul Calarasi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri