Mai mult de trei sferturi dintre romani (81% ) considera ca nivelul lor de trai nu s-a imbunatatit dupa ce Romania a devenit membra a Uniunii Europene, in timp ce numai 17% sustin contrariul, releva un sondaj IMAS, realizat in perioada 10-17 mai, pentru Realitatea TV. Potrivit sondajului citat de NewsIn, 81% dintre cei chestionati nu simt niciun fel de imbunatatire a nivelului de trai de la 1 ianuarie 2007, iar 17% considera ca aderarea Romaniei a adus schimbari pozitive.

La intrebarea "in cat timp credeti ca vom ajunge la nivelul de trai din UE?", majoritatea subiectilor a apreciat ca Romania va ajunge la un nivel comparabil cu cel din UE abia peste 15 sau 20 de ani. Astfel, 39% cred ca nivelul de trai din Romania va fi similar cu cel din alte tari membre peste 20 de ani, iar 13% se asteapta ca acest lucru sa se intample peste 15 ani.

Doar 4% dintre respondenti au spus ca Romania va ajunge la nivelul din UE in cinci ani, iar 19% au opinat ca schimbarea va avea loc in 10 ani. La aceeasi intrebare, 20% dintre persoanele chestionate au fost de parere ca Romania nu va ajunge niciodata la nivelul de trai din UE.

Sondajul a fost realizat in perioada 10-17 mai, pe un esantion de 1.244 de persoane si are o marja de eroare de plus/ minus 2,8%.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romanii au de 4 ori mai multa incredere in CE decat in Parlament