Romania ar putea beneficia de fonduri nerambursabile de peste 83 milioane de euro, dupa ce Guvernul a decis inceperea negocierilor cu Uniunea Europeana privind participarea Romaniei la Programul Operational de Cooperare Teritoriala in Sud - Estul Europei (SEE)
Executivul si-a dat acordul ieri pentru inceperea negocierilor cu Uniunea Europeana privind participarea Romaniei la Programul Operational de Cooperare Teritoriala in Sud - Estul Europei (SEE), care dispune de un bugetul total de 245,111 milioane de euro.

Scopul programului este de a sprijini cresterea coeziunii teritoriale si dezvoltarea echilibrata a zonei de Sud-Est a Europei si poate finanta pregatirea proiectelor dezvoltate in cadrul programelor nationale (Programe Operationale Sectoriale - POS si Programul Operational Regional - POR).

Valoarea programului pentru Romania este de 83,011.76 milioane de euro (33,87%), din care 70 de milioane de Euro reprezinta finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar 13,011.76 milioane de euro reprezinta co-finantarea din partea statului roman, potrivit NewsIn.

Programul SEE ofera posibilitatea aplicantilor romani de a coopera cu parteneri din statele participante in program, creand astfel premisele dezvoltarii integrate si facilitand transferul de expertiza si bune practici in cadrul primelor patru axe prioritare ale programului.

In Programul SEE sunt partenere opt state membre ale Uniunii Europene si 9 state candidate / potential candidate: Albania, Austria, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Romania, Croatia, Fosta Republica a Macedoniei, Grecia, Ungaria, Italia, Serbia, Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Turcia, Moldova, Ucraina.

Obtinerea de fonduri nerambursabile va avea loc in urma unor licitatii de proiecte, la care aplicantii din Romania vor participa ca parteneri in proiecte comune sau ca Partener lider de proiect al unui Grup de proiect. Beneficiarii acestui program sunt institutii si autoritati publice, ONG-uri, Agentii pentru Dezvoltare Regionala, agentii si asociatii relevante, universitati, institute de cercetare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri