Sorin Grindeanu a dat - nu pentru prima oară - o dată pentru inaugurarea podului de la Brăila, realizat de italienii de la WeBuild (fostul Astaldi) împreună cu japonezii de la IHI Infrastructure System.

,Fac un anunț ca să fie presiunea și mai mare pe ei [n.red.: constructorul, WeBuild]. În iunie, cine o fi ministru și prim ministru, pe 27 iunie se va inaugura Podul de la Brăila pe varianta scurtă Măcin, în județul Tulcea urmând ca varianta Jijila să fie Plus, minus câteva zile, de asta fac și anunțul public. Este angajamentul pe care ei l-au luat ” a declarat Grindeanu. Ministrul Transporturilor a spus că îl va imita pe omologul său italian pentru a pune presiune pe constructor.

Teoretic, ”Golden Gate”-ul peste Dunăre trebuia să fie gata de la sfârșitul anului trecut. În acest moment, lucrările la pod sunt la un stadiu de 90%, dar cele la drumurile de legătură, doar la 70%.

Demarat în 2018, podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi al treilea cel mai mare din Europa, iar turnurile sale sunt cele mai înalte construcții din România. Constructor este asocierea între We Build (fosta companie Astaldi din Italia) și IHI Infrastructure System din Japonia.

Câteva cifre despre podul peste Dunăre de la Brăila

Contractul pentru construcţia podului suspendat peste Dunăre de la Brăila a fost semnat în ianuarie 2018 iar termen contractual de finalizare era 2021, potrivit CNAIR.

Valoarea contractului pentru construcţia podului peste Dunăre de la Brăila se ridică la 2,375 miliarde lei cu TVA.

Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Lungimea drumului principal Brăila - Jijila este de 19,095 km iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin este de 4,328 km. Lucrările pe Drumul Expres Galaţi - Brăila au ajuns la un stadiu fizic de 50%, iar antreprenorul român (UMB) a început turnarea covorului asfaltic în zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila), a anunţat pe 3 aprilie ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook / Irinel Ionel Scriosteanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri