Firmele israeliene se asteapta la un nou val de investitii in Romania

Volumul afacerilor romano-israeliene a crescut intr-un ritm rapid, majorandu-se cu peste 25% anual in ultimii patru ani, tendinta care se mentine in paralel cu cresterea spectaculoasa a investitiilor israeliene in Romania, a spus secretarul economic si comercial al Ambasadei Israelului, Arnon Arbel.

Un nou val de investitii este asteptat sa revigoreze afacerile din sectorul privat, odata cu recastigarea linistii pe scena politica, au declarat oficialii din Israel in cadrul unui forum de afaceri organizat de Ambasada Israel si Institutul pentru Promovarea Exportului din Israel, cu ocazia vizitei la Bucuresti a unei delegatii de oameni de afaceri israelieni din constructii.

"Oamenii de afaceri din Israel sunt extrem de perseverenti. Daca li se inchide usa in nas, se intorc pe fereastra. Dar, daca doriti investitii in Romania, aveti grija sa lasati usile deschise", a spus citat de NewsIn, fostul prim-ministru al Israelului, Benyamin Netanyahu.

Datele statistice ale Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) arata ca schimburile de marfuri si servicii au crescut de la 160 de milioane de dolari in 2000, la aproape jumatate de miliard de dolari in 2006. Potrivit ARIS, investitiile israeliene directe insumeaza 32,6 milioane dolari, reprezentand capitalul social total subscris la 2982 societati mixte, ceea ce pozitioneaza Israelul pe locul 29 in clasamentul investitiilor straine directe.

Presedintele CCIB, stefan Popa sustine ca acordul de colaborare incheiat intre Camerele de Comert ale celor doua capitale permite asigurarea sprijinului necesar companiilor din cele doua tari interesate sa-si extinda afacerile, sa coopereze sau sa participe la evenimentele expozitionale organizate de Romexpo.

"Romanii sunt recunoscuti ca buni constructori. Au executat lucrari apreciate in strainatate, iar Israelul nu face exceptie. Pe de alta parte, oamenii de afaceri si bancherii israelieni sunt apreciati in toata lumea, deci exista un teren solid pe care firmele din cele doua tari sa se intalneasca pentru a face afaceri pe termen lung", a subliniat presedintele CCIB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri