Bulgaria depune eforturi pentru a adopta moneda Euro la 1 ianuarie 2025. Pregătirile și progresele țării în această direcție au fost discutate la întâlnirile ministrului Finanțelor, Rositsa Velkova, cu președintele Eurogrupului, Pascal Donahue, și cu comisarul european, Valdis Dombrovskis, în cadrul ședinței ECOFIN din 27-28 aprilie 2023.

În legătură cu speculațiile din mass-media legate de procesele de aderare a țării la zona Euro, Ministerul Finanțelor afirmă categoric că la aceste întâlniri nu s-a mai pus în discuție subiectul amânării introducerii euro în Bulgaria după 1 ianuarie 2025, scrie Novinite.com.

Aderarea la Zona Euro este o prioritate pentru țara noastră. Munca activă a statului în pregătirile pentru adoptarea monedei unice europene continuă, atât în partea tehnică, cât și în cea legislativă. Ministerul de Finanțe consideră inacceptabil să răspândească știri false și mesaje contradictorii în mass-media, în special în cele cu o bună reputație în spațiul public. Orice informație despre ședințele oficiale ale Ministrului Finanțelor este furnizată la timp de către centrul de presă al instituției printr-un canal oficial.

Ministerul Finanțelor, Bulgaria

În februarie 2023, Bulgaria a anunțat că renunţă la data ţintă - ianuarie 2024 - pentru adoptarea euro. Rossitsa Velkova a adăugat că ţara ar putea adera la zona euro în 2025, transmite Reuters.

"Nu ne-am îndeplinit angajamentele pentru intrarea în zona euro şi trebuie să îndeplinim criteriile privind inflaţia", spunea Velkova jurnaliștilor, la acea vreme.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri