Ritmul inregistrat in primul trimestru este sub estimarile analistilor si autoritatilor, de 6,3%. Autoritatile romane estimeaza pentru acest an o crestere economica de 6,5%

Cresterea economica s-a temperat in primul trimestru al acestui an fata de primele trei luni ale anului trecut, pentru care INS a calculat o crestere a PIB cu 6,9% fata de trimestrul I din 2005, pana la 61,03 miliarde lei.

PIB-ul Romaniei estimat pentru anul 2006 a fost de 342,4 miliarde lei (97,2 miliarde euro) in crestere, in termeni reali, cu 7,7% fata de anul anterior.

Detalii privind evolutia produsului intern brut pe total si pe principalele elemente componente vor fi prezentate in Buletinul statistic lunar nr. 4 care va fi difuzat de INS in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc vineri, 8 iunie, la sediul institutiei.

Citeste si:

Cererea interna foarte mare din Romania are drept efect "supraincalzirea" economiei, iar actualul nivel al cresterii economice este improbabil sa se mentina, o temperare fiind previzibila chiar in acest an, se arata in raportul economic "EU 8+2" al Bancii Mondiale.

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza o crestere a produsului intern brut (PIB) cu 6,5% in 2007, dar avertizeaza ca evolutia buna a economiei ar putea fi alterata de adancirea deficitui de cont curent si de riscul inflatiei.