Ministerul Transporturilor (MT) va aloca 11,5 milioane lei pentru exproprieri in vederea executiei centurii Lugoj, urmand sa fie despagubiti aproximativ 200 de proprietari, potrivit unui proiect de hotarare publicat de MT.

"Pentru executarea lucrarilor de constructiei variantei de ocolire Lugoj este necesara exproprierea unui numar de aproximativ 200 imobile", se arata in nota de fundamentare realizata de Ministerul Transporturilor, citata de NewsIn.

Lucrarile de reabilitare se vor derula in zona de nord a municipiului Lugoj si in comuna Costei (Timis), centura avand o lungime de 9,5 km.

Proiectul de hotarare prevede alocarea de la bugetul de stat a sumei de 11,5 milioane lei pentru despagubiri.

Varianta de ocolire Lugoj face parte din ramura sudica a Coridorului IV, care pe teritoriul Romaniei are urmatorul traseu: Nadlac-Timisoara-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Calafat. Constructia centurii Lugoj va incepe in septembrie 2007, vineri fiind termenul limita pentru depunerea ofertelor de executie. Centura va fi finalizata cel tarziu pana in 2010.

In urma cu o saptamana, Ministerul Transporturilor a semnat cu firma spaniola Inocsa Ingineria S.L. un contract pentru supervizarea lucrarilor de construire a variantei de ocolire Lugoj, valoarea acestuia fiind de circa doua milioane euro, program finantat in proportie de 75% din fonduri europene.

Reprezentantii MT au precizat ca durata de implementare a contractului este de 51 de luni din care 24 de luni reprezinta perioada de garantie.


Mai multe articole din sectiunea Economie »



Citeste si
Drumurile noastre poate...in viitor. Doar 15 km, inaugurati in 2017