Vicepreședintele Consiliului Concurenței a dezvăluit la conferința Sustenabil zi de zi că autoritatea are în acest moment pe masă un caz de proporții, reclamat de un avertizor de concurență.

Sistemul se întemeiază pe informații primite din piață, există așa-numită platformă a avertizorului de concurență, a explicat Dan Pascu, vicepreședintele Consiliului Concurenței, la conferința SUSTENABIL ZI DE ZI – de la NICE TO BE la MUST BE, organizată de Eco Synergy și Asociația Environ.

”Avem un caz foarte mare pe masă, vorbim de câteva zeci de milioane de euro. Am fost avertizați de către un astfel de avertizor de concurență în mod absolut anonim”, a spus Pascu. ”Au fost urcate pe site niște documente 8de la întreprinderi foarte importante din România care au intrat în niște înțelegeri interzise de normă”.

Vicepreședintele Consiliului Concurenței nu a putut oferi momentan mai multe detalii. El a precizat că, pentru a evita orice fel de posibilitate de a influența sistemul avertizorului de concurență, serverele nu sunt în România, ci în Danemarca, operate de o companie daneză.

Sursa foto: wall-street.ro / Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Radu Pircă
Radu Pircă a lucrat în presa scrisă, online, TV și radio la ProTV, Cotidianul, stirileprotv.ro, ProFM, Jurnalul și Cultura, printre altele. A ținut seminarii de istoria gândirii politice și istorie politică și a publicat articole de istorie în România și Franța. Este absolvent de Științe Politice, în cadrul SNSPA.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri