Totusi, avansul din primele patru luni este inferior celui inregistrat in primul trimestru al acestui an, cand volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 22,3% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent.

In primele patru luni ale anului, cifra de afaceri din industria prelucratoare a urcat cu 23,9% fata de acelasi interval din 2006, in timp ce afacerile din industria extractiva au urcat cu 3,5%, iar cele din industria energiei electrice si termice, gaze si apa au inregistrat o scadere cu 9,6%, arata datele Institutului National de Statisitica (INS).

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in primele patru luni in industria bunurilor de folosinta indelungata, de 35%, in industria bunurilor de capital (+33,3%) si in industria bunurilor intermediare (+29,3%). in schimb, afacerile din industria energetica a inregistrat o scadere cu 12,2%.

Citeste si:

In luna aprilie, cifra de afaceri din industrie a inregistrat o crestere de 7,9% fata de a patra luna din 2006, sustinuta de cresterile inregistrate de industria extractiva (+10,5%) si industria prelucratoare (+10,3%). Afacerile din industria energiei electrice si termice, gaze si apa au inregistrat o scadere cu 10,3%.

Cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in luna aprilie in industria bunurilor de capital - de 21,5% fata de aprilie 2006 - si in industria bunurilor intermediare (+16,8%). Afacerile din industria energetica au scazut cu 10,5%, iar cele din industria bunurilor de uz curent au coborat cu 1,7% fata de aceeasi luna din 2006.