Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18,1% in primele patru luni ale acestui an fata de acelasi interval al anului trecut, pe fondul avansului puternic inregistrat in industria prelucratoare, care a compensat declinul din industria energetica, arata datele publicate miercuri de Statisitca.

Totusi, avansul din primele patru luni este inferior celui inregistrat in primul trimestru al acestui an, cand volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 22,3% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent.

In primele patru luni ale anului, cifra de afaceri din industria prelucratoare a urcat cu 23,9% fata de acelasi interval din 2006, in timp ce afacerile din industria extractiva au urcat cu 3,5%, iar cele din industria energiei electrice si termice, gaze si apa au inregistrat o scadere cu 9,6%, arata datele Institutului National de Statisitica (INS).

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in primele patru luni in industria bunurilor de folosinta indelungata, de 35%, in industria bunurilor de capital (+33,3%) si in industria bunurilor intermediare (+29,3%). in schimb, afacerile din industria energetica a inregistrat o scadere cu 12,2%.

In luna aprilie, cifra de afaceri din industrie a inregistrat o crestere de 7,9% fata de a patra luna din 2006, sustinuta de cresterile inregistrate de industria extractiva (+10,5%) si industria prelucratoare (+10,3%). Afacerile din industria energiei electrice si termice, gaze si apa au inregistrat o scadere cu 10,3%.

Cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in luna aprilie in industria bunurilor de capital - de 21,5% fata de aprilie 2006 - si in industria bunurilor intermediare (+16,8%). Afacerile din industria energetica au scazut cu 10,5%, iar cele din industria bunurilor de uz curent au coborat cu 1,7% fata de aceeasi luna din 2006.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
EY Romania a desemnat Antreprenorul Anului 2018