Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu si presedintele Enel SpA, Fulvio Conti, vor semna, astazi, contractul de privatizare a Electrica Sud Muntenia cu Enel SpA.

Evenimentul va avea loc astazi, la ora 11.30, la Palatul Victoria si vor participa ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu si presedintele Enel SpA, Fulvio Conti.

Potrivit unei hotarari de guvern, contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel trebuia sa fie semnat pana la 17 iulie 2007 si prevedea ajustarea pretului de vanzare de 820 milioane euro.

Grupul italian Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.

Grupul italian ENEL detine in Romania si controlul asupra distributiilor de electricitate Electrica Dobrogea si Electrica Banat.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si